Nakupování v Tel Avivu

Tel Aviv nakupování

Tel Aviv je rájem pro milovníky nákupů. Ve zdejších obchodních a nákupních centrech, obchodních třídách, buticích a na tržnicích najdete snad všechno, na co si jen vzpomenete.

Obchody s obuví a oblečením

Do tradičních usedlejších obchodů se vydejte do obchodních center Dizengoff a Azrieli.

Oblíbená Sheinkinova ulice vám nabídne celou škálu úzce zaměřených butiků orientovaných na prodej běžného sortimentu a spoustu obchodů s botami.

Pokud vás to táhne právě za obutím, ulice Dizengoff vás určitě potěší nezvyklou a rozmanitou směsicí obchodů s levnou i luxusní obuví. Tu navíc zpestřují nepřehlédnutelné svatební salony s nabídkou krásných slavnostních šatů. Zajímavá, poněkud obyčejně a zašle působící Allenbyho ulice, na druhém konci města, je rovněž zasvěcena střevícům a pantoflům, ale kvalitní zboží tu budete hledat o něco obtížněji.

Tržiště v Tel Avivu

Pokud hledáte trochu autentičtější prožitek z nakupování, vypravte se na tržiště Karmel (otevřeno je denně od 8 do 17 hodin). Tady najdete spousty levného oblečení a potřeb do vašeho domova, čerstvé zboží, sladkosti a suvenýry. Návštěva tohoto místa, vám udělá radost a určitě by si jej neměl nechat ujít žádný z turistů, který Tel Aviv navštíví. 

HaKarmel je jednoznačně nejživější a nejnavštěvovanější městská tržnice. Koupíte tu ovoce, zeleninu a další místní potraviny. Jde o velmi rušné a hektické místo a tvoří neoddělitelně součást tradičního životního stylu obyvatel Tel Avivu. Kromě ovoce a zeleniny tu najdete také oblečení, boty, suvenýry a starožitnosti. Prodávají se tu levné turistické věci a upomínkové předměty i oblíbené produkty z Mrtvého moře. Připravte se ale na smlouvání! Jinak se vám nákupy prodraží.

Tel Aviv nákupy

Suvenýry

Jako správný turista budete nejspíš v Tel Avivu hledat také obchůdky se suvenýry. Nejlepší je z tohoto pohledu obchod Spring, který najdete na ulici Ben Yehuda St. Na výběr budete mít z široké palety kosmetiky vyhlášených značek jako je AHAVA, která se zaměřuje na produkty s blahodárnými účinky výtažků z Mrtvého moře. Najdete tu ale také zajímavé kousky mezi suvenýry a dárečky. Nakoupíte tu pohledy ale i trička s motivy Izraele nebo Tel Avivu.

Nakupování spojené s kulturním zážitkem

Další možností je návštěva tržiště Nahalat Binjamin, které je však otevřené jenom dvakrát do týdne (v úterý a v pátek od 10 do 17 hodin). Tady seženete širokou paletu nejrůznějších uměleckých děl a řemeslných produktů. Oblíbené je toto místo nejen místními lidmi. Zdejší úřady se snaží hlídat kvalitu tržiště tím, že pečlivě vybírají, kdo z řemeslníků a umělců zde může vystavovat a prodávat, a povolení udělují pouze těm, kteří na tržiště nepřináší kýč a levné turistické cetky. Chtějí tak zajistit vysokou kulturní úroveň a různorodost nabízených produktů. Kromě umělců na místě potkáte spoustu klaunů, pouličních bavičů, herců ale i věštce a jiné lidové umělce. To vše přispívá k pestrobarevné, příjemné a neomšelé atmosféře, která ve vás zanechá hluboký dojem.

Tel Aviv nákupy

Zážitkem je také návštěva místního blešího trhu v Jaffě. A pokud vám z toho nakupování vyhládlo, určitě ochutnejte některý z místních specialit z rychlého občerstvení jako jsou falafel, burky nebo baklavy.

 

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Získejte přístup ke zlevněným zájezdům a novinkám v katalogu a využijte slevy 500 Kč.